onsdag 21 juli 2010

Bestämmelser är bestämmelser, de ska följas oavsett vad.

Idag blir det en del gnäll, så vill ni inte läsa... sluta HÄR !!

Men blir lite kul grejer jag gjort också.

Angående min sjukskrivning för foten 25%.
Ringde och sökte en handläggare på FK varje dag i en vecka. Ingen visste vem som var ansvarig. Jag var tvungen att få besked om jag fick jobba hela dagar eller inte. Vissa jag talade med sa att det avgör du själv medan andra sade att, absolut inte... du får inte avgöra det själv. Nähä sa jag kan jag få ett besked då hur jag ska göra. Nej det fick jag inte. Försäkringskassan i ett nötskal. Och allt ska ta minst 30 dagar att utreda.

Hur ska man göra när man söker svar men inga får?

Jag blev så j**la less på den dam jag pratade med i torsdags att jag sa.. glöm alltihop. Jag friskskriver mig. Hon sade t.om att jag inte fick åka till Danmark på min semester för jag var sjukskriven. Nej sa jag jag har sem . Men då sa hon att om jag var sjukskriven innan och efter sem så skulle jag ansöka hos dem för att få vistas utomlands. Nej du, sa jag.. jag skiter i det. Jag pallar inte med era påfund.... jag är friskskriven f.o.m nu.

Hon sa också att jag var utförsäkrad f.o.m 22 aug. för de lägger ihop tiden då jag opererades för mina tumörer och nu med foten. Så skulle jag behöva operera foten i sept, så står jag utan ersättning. Kan ni fatta ?? Det kan inte jag.

Hon t.o.m ifrågasatte att det var 14 månaders väntetid hos ortopeden. Hon sa: ring Ellenbogen där kan du komma till. Ja eller hur.... det gick inte alls.

Jag sade att min doktor sagt att om man går till privat läkare (vilket jag ju gjort, både till privat sjukgymnast och läkare) så kunde man begära ersättning hos FK för kostnaderna, det förkortar ju sjukskrivningen. Men nej sa damen på FK, det gör vi inte. Snacka om att bli motarbetad hela tiden. Man gör allt man kan själv för att bli bra. Men inget stöd el hjälp från dem att vänta inte. Nej tvärtom. Ifrågasätts ALLT.

Hur kan man vara så regelstyrd, kan man inte ta fall för fall och bedöma ? Nej då det går inte, paragrafer och regler måste följas till 110% in absurdum.
Bestämmelser är bestämmelser och måste följas.
Det finns de som har det mycket värre än jag i sina strider mot FK. Så jag ska eg inte gnälla. Men blir så j--la less på deras bemötande.

Nåväl. Jag tog in mina läkarintyg igen från arbetsgivaren innan jag gick på sem. Och struntade i att sjukskriva mig.

Igår ringde kvinnan från FK igen. Hon sade... jag har en god nyhet och en dålig. What a surprise tänker jag då.
Den goda nyheten var att jag skulle få ersättning fram till 9 aug. Den dåliga var att de inte godkände att jag jobbade hela dagar så därav att det inte blev längre än till just 9 aug. Så jag sa.. men ...när vi talades vid förra vecka sa jag ju att jag friskskrev mig från den 15 juli. Gick det inte hem eller ?

Jaha sa hon är du bra i foten då?
NEJ !!!!! det är jag inte, men eftersom allt är så svårt hos er så skiter jag i min sjukskrivning. Jag jobbar, och om hälsenan går av kommer jag att hänvisa till dig.

Då säger kvinnan: - ja men eg är det ju så att den åkomma du har i din fot inte är godkänd att sjukskrivas alls för. Det borde dr veta.
Jaha, vad konstigt säger jag till henne, för samtliga dr jag träffat för foten vill sjukskriva mig mer än 25%. För att den var i ett uruselt skick.
Varför tar hon inte det med dr direkt, varför sitta och hacka på mig för att dr borde vet detta.
Jag kan ju inte veta vad man får sjukskrivas för och inte. Ska jag ifrågasätta dr ??
Det är ju deras jobb, läkarnas alltså, att avgöra hur man ska bete sig, vila, opereras, träna, behandlas, osv då man är sjuk, skadad el dyl. Men i fortsättningen ska man tydligen ringa och kolla med Fk om det är korrekt det dr bedömt. Men det tar ju minst 30 dagar att få ett svar ... så hur ska man göra ????? MOMENT 22.... Blir fel hur man gör...
Men nu är det tydligen så att FK bestämmer vem som är sjuk och vilka sjukdomar/skador som man får sjukskriva sig för. BASTA !!!
Jag vet att det finns många fuskare som vill ha pengar och det är de j**larna som förstör för alla andra. Jaga dem i stället.



Fy så less jag blir på FK. Jag hoppas att jag aldrig nånsin mer behöver komma i kontakt med dem. Jag ska göra allt jag kan för att aldrig bli sjuk igen.

NOG om detta nu.

Älskade M kom hem i lördags. Hade med sig 2 kg färska Vätternkräftor som vi mumsade i oss på kvällen. Eller njae det blev ca 10 st kvar till liten lunch på söndagen.

Mmmm så härligt att ha honom hemma igen.

I måndags började det stora äventyret, jag ska försöka lära mig att golfa.

Älskade M har spelat i massor av år. Det vore ju trevligt om vi kunde göra det ihop. Så många fina resor man kunde göra då. Finns ju kanongolfresor över hela världen.

Så ner till Hylliekroken, "köpte" en hink bollar till utslag och sen börjades det. M talade om för mig vad det var viktigaste att tänka på och hjälpte mig tillrätta då det inte blev så bra. HAn gjorde utslag också så jag studera hur han gjorde.
SKITKUL. Jag träffade bollen massor av gånger. En del fjuttslag också så klart. Men ca 95 meter med en järnsjua. Tydligen inte helt illa.



På tisdagen var det dags igen. Gick ännu bättre då. Provade nästan alla klubborna.
SKITKUL även då.
Och idag är M ute på riktig golfrunda på morgonen, så vi ska ge oss av till Hylliekroken igen i em.
Sen efter sem ska vi boka tid hos en pro för att se om det är hopplöst fel det jag gör eller om det finns hopp.
Efter det blir det mer utslagsträning för att sedan påbörja en kurs..
Måste ju liksom bli bra i foten innan jag kan ge mig ut och gå rundor ändå ju.

Kvällarna har vi tillbringat på olika restauranger i stan, vem ids laga mat i denna värmen. Igår kom kompisar förbi på en liten drink innan vi alla gav oss ut för god mat och dryck. De skulle åka till England idag på sem, så trevligt att träffas innan de stack iväg.

Igår morse när vi vaknade och klädde oss för morgonrundan, låg Lucas helt apatisk på sidan på golvet. Han försökte flera ggr att resa på sig men det gick inte. Jag fick lyfta upp honom och hjälpa honom. M tog direkt plånboken och bilnycklarna och sa... skall vi åka till dr med honom??
Vi väntar sa jag, vi får försöka få honom att gå först. Men oj vad han linkade.... kunde knappt gå. Och så ledsna ögon han hade. Men han kom igenom rundan iaf., Hem och så fick han massage och lite gott att äta. Aptiten var det iaf inget fel på. Jag ringde djursjukhuset, de sa att det lät som en överansträngning. Så det blev massage flera ggr i går. På kvällen följde han med oss ut och käkade. Gick ganska hyfsat när vi gick hem. Och idag märks det nästan ingenting.....SKÖÖÖÖNT.


Ni får ha en bra onsdag... njut av allt ni kan.

KRAM Cecilia



"En frisk kropp är den finaste rikedom du kan äga"

torsdag 15 juli 2010

Snygg, snäll, fin och generös

Nej det är inte mig själv jag syftar på i rubriken.

Det är denna killen:



Iaf är han allt det där i rubriken, i mina ögon och det räcker ju länge.
Glad att han är min. MIN ÄLSKADE M.
(Min och min, man kan ju inte äga någon. Men glad iaf att jag får leva med honom)

Bilden är tagen idag på segelbåten strax utanför Små-Dalarö. Fryner på näsan lite mot solen gör han.

Han kommer hem igen på lördag. Sen ska vi fira semester ihop i 2 veckor.
HÄRLIGT !!!!



Jag är just nu så j**la förbannad på försäkringskassan efter dagens samtal med dem, att jag håller på att gå i bitar, men kände inte för att "gnälla" om det i bloggen ikväll. Det tar vi en annan dag.


Skrev nåt som gjorde mig glad istället......


Njut i sommarkvällen alla.....KRAM Cecilia



Hittade ett underbart ordspråk om SNYGG som bara måste med ikväll:


"Jag hade en väldigt snygg figur, innan magen började satsa på en egen karriär"

onsdag 14 juli 2010

Nästsista jobbdagen innan sem

Idag är det nästsista arbetsdagen innan sem.
Det blir em-pass.
Men först ska jag till sjukhuset och lämna lite blod.

Älskade M kom till Galtholmen igår. De hälsade på hans kusin som har sommarhus där.
Grillning, öl, ost, vin så det lät som de hade en trevlig kväll.
Idag skulle de segla vidare mot Runmarö. Hälsa på anda bekanta.

Jag har haft kontakt med FK, det är en härlig inrättning.... eller ?
De ifrågasätter min sjukskrivning för foten. Trots att läkaren skrivit att det är 14 mån väntetid till ortopeden. Och att jag krävt vårdgaranti.
De läkare jag träffat vill egentligen att jag är mer sjukskriven, men jag orkar bara inte med det.
Jag förklarade att jag skulle gå privat och betala själv. Allt för att bli bra. Men njae... 25% sjuk då ska man jobba 75% av sin arbetstid per dag. Inte stryka vissa dagar. Jag vet ju det egentligen, men det har löst sig innan. (Är det medicinskt skäl att stryka vissa dagar med en ond fot.. njae det visste de inte....måste nog vara bättre jobba 6 timmar trodde de)
Grejen är ju att om jag går hem efter 6 timmar så saknas det ju en person på skiftet.
Det är ju inte så att jobbet ligger kvar till nästa dag, nej flygplnanen flyger vidare när jag går hem.....Det blir mina kollegor som får ta smällen, färre som ska sköta samma jobb. Och så vill jag inte det ska vara.
Blev lovad besked igår hur det skulle bli. Jag måste nämligen lämna besked idag på jobb om jag får jobba hela dagar och stryka vissa pass, eller om jag ska jobba 75% av arbetstiden per dag. Jag måste ju få ut min ersättning, så är det bara.
Men jag fick inget besked igår, så jag får jaga dem idag igen. Bara 154 före i kön när jag nu ringer dit. Har inte tid att vänta just nu så får ringa igen senare.



Nä nu måste jag ila vidare... duschen nästa.

Ha det gott.... // Kram Cecilia



"Duschen är rastplatsen mellan sängen och världen"

måndag 12 juli 2010

Närmsta stamstället stängt pga brand

Älskade M ringde innan idag och sade upprört: - Teatergrillens uterservering har brunnit inatt, varför har du inte sagt det?
Ja du, sa jag, kan det vara för att jag inte visste det.

Då hade de läst i SvD idag att "vår" uteservering brunnit.
Han sitter/satt i Uppsala där han bodde hos sin pappa inatt, och visste det före mig, och vi som bor bara 400 meter därifrån.


Hämtat från SDS websida:
Malmö.En brand på en uteservering nära Malmö Opera har släckts. Eldsvådan upptäcktes strax före halv sex i morse och spridningsrisken bedömdes vara mycket stor. Räddningstjänsten kunde släcka elden utan svårigheter.



Körde förbi innan idag och jodå hela stora bardisken på piazzan var nerbränd... eller vad heter det egentligen? Har det brunnit upp... eller har det brunnit ner ?? Hmmmm....

M ringde igen för en liten stund sedan. De ligger för natten i en naturvik, Svartviken på Ängsö. Det var nu dags för mat. Han skulle ringa igen så får jag höra hur hans dag har varit.



Ha det bäst // Kram Cecilia



"Att ringa är ett sätt att vara tillsammans"

Sista jobbveckan innan semestern

Nåja det är bara 2 pass kvar. Onsdag och torsdag.

I lördags slappade vi mest hela dagen. Var och fixade lite ärenden förstås.
Jag hade bestämt att jag inte skulle köpa fler andelar på V75 i min spelbutik än de jag brukar. Men älskade M köpte en. Och gissa vad. Hans bolag hade 6 rätt och det gav ca 42.000 kr. = 4200 kr till honom. Han köpte andelen för 62 kr. Han vet inte hur man rättar raden. Så jag gjorde det och frågade honom om han ville höra nåt kul...



Så nu går vinsten till resan i november. Vi vann på finalmatchen i VM också. Inte lika mycket men 8 ggr insatsen iaf. Oxå insättning på resekontot.

Jag jobbade natt lö-sö. När min halva var över och jag skulle vila hade grannen i rummet brevid redan somnat.... på 3 minuter typ.....och snarkade som den värsta frustande flodhästen. Hur högt kan man snarka egentligen. Hördes rakt genom väggen....*suck*. Så det gick alltså inte att sova...grrrarrghh. Gav upp efter en timme och låg och läste istället. Slumrade väl till vid 05.30-tiden. Och när man kom hem var det lite väl varmt för att sova.

Igår hade vi lite mysdag på fm. M skulle packa och ge sig av för en vecka. Han gav sig av vid 12-tiden. Han ska ut och segla med sin pappa, båten ligger i Norrtäljeviken. Ev hoppar hans bror på om nån dag.
Han kommer hem igen på fre el lö.



Igårkväll var det värsta åskvädret som drog in över Malmö. Det small så det gjorde ont i öronen. Lucas höll på att skaka sönder av rädsla. Fick gå in i innersta sovrummet och lägga oss i sängen och rulla ner persiennerna, stänga fönster och dörrar. Sätta på tv:n på hög volym. Sen låg vi hopkrupna i sängen i en timme ca.
Mysigt att ha honom så nära, men synd om honom då han är så rädd.

Ska snart iväg och hämta bilen, den är på service. Kommer eka i plånboken när den servicen är betald, *hua*
Men världens bästa säljare (Kalle) på Mercedes ordnar iaf alltid så jag får låna en annan bli då min är inlämnad. På service, lackkonservering, däckbyte, koll el vad det nu vara månde.
Idag blev det en B180. Inte mycket till Mercedes får jag säga. Perfekt stadsbil möjigtvis. Men glad att jag får lånebil alls så nu ska vi inte klaga.
Men snart får jag hämta min pärla.



Ikväll blir det ansiktsbehandling, det blir mamma och jag. Härligt!



Ha de finfint alla
KRAM Cecilia




"Skratta och hela världen skrattar med dig, snarka och du får sova ensam"

fredag 9 juli 2010

Fredag = fridag

Två dagar har gått sen sist och det har varit jobb, jobb. Eller min elev har jobbat och jag har tittat på.

Mina fina blommor jag planterade är inte så fina längre. 3 husarknappar är döda !!!!!! De ska få tillbaka dem i morgon.

I förrgår tog jag och älskade M en liten promenad ner till Malmö operagrill och käkade lite. Det var trevligt och gott, grillade tigerräkor och annat gott. M ringde innan vi gick dit och frågade om man fick ta med ett djur, och det fick vi så länge det inte var en tiger...*S* Så Lucas fick följa med han också.



Igår trippade vi ner dit igen för ny mat och dryck. Dessutom uppträdde 2 tenorer från Malmö opera där. Mysigt att sitta ute på piazzan och njuta av mat, dryck och musik.

Idag har jag inte gjort många knop. Det är ju fredag = fridag. Var dock ute en sväng och hittade en läcker klänning. Den hade kostat 1498 kr och jag fyndade den för 398 kr. Då känner man sig nöjd.

Ikväll blir det trädgårdsfest hemma hos min kusin. Ska bli trevligt. Ska vara där redan 1730 så nu är det dags för duschen.

Ha det bäst och njut i sommarvärmen.

KRAM Cecilia


"Ett fynd är något du inte har användning för, till ett pris du inte kan motstå"

tisdag 6 juli 2010

Nya blommor, och tid hos special-dr

Var iväg en sväng på djursjukhuset och köpte glukosamin till Lucas.
Plötsligt kände jag inspiration att plantera nytt på balkongen.
Då måste man ju ta vara på det.
Så det blev en tur till en liten mysig blomsteraffär där jag alltid handlade blommor då jag hade huset.
Men vad trista och ledsna de blommorna såg ut. Ville ha lila och knallröda pelargoner av nån modell jag inte minns namnet på.
Så det blev vidare färd till nästa blomsteraffär. Där var pelargonerna om möjligt ännu tröttare.
Så det blev till att tänka om. Det blev lila "million bells" och gula "husarknappar".




















(Mina är inte fullt så blålila)
6 blomsterlådor att fylla, det kostade 600 kr.....*sjukt*...för lite blommor, som dör när vintern kommer. Det var ändå erbjudande, de skulla ha kostat 702 kr. (kostade 39 kr st el 3 för 100 kr)

Nu är de planterade och kommer säkert bli kanonfina då de växt till sig lite.

Och förresten..glömde ju..är så himla glad..... de ringde från IMC. Jag ska få träffa specialdoktorn på torsdag i nästa vecka. Eftersom han är privat får man betala själv. 600 kr för ett besök. Ska han sen sklerosera kostar det ytterligare 200 kr.
Men men, bli jag bra i foten kan det få kosta 6000 om det vill... jaja hoppas inte doktorn läser detta och tar mig på orden.

Snart dags att ta på sig träningsbrallorna och gå en tur i parken med Lucas, ganska svalt ikväll, jämfört med tidigare kvällar iaf. Allt är ju relativt.


Ha det nu bäst.... och var rädda om er.

KRAM Cecilia




"Specialister är människor som vet allt om något och ingenting om allt"

Leverans....

Tro det eller ej, men killen med crosstrainern kom idag. Tjooohooo.
Han skulle ringa innan och komma vid 9.
Han ringde inte och kom 0930.

Men men man kan inte få allt, man får va' gla' för det lilla här i livet.

Igår när jag gick och lade mig efter 3 nätters jobb tänkte jag..Gud så skönt att få sova en natt. HAHA...där fick jag, pigg som en mört när jag lade mig.

Somnade strax innan 0130, och då hade inte M kommit hem än från tennisen.
Undrar om de spelade med pannlampa?



Nej .. de hade middag på kvällen så det drog väl ut på tiden kan jag tänka.
Han lyckades iaf väcka mig när han kom hem och kröp ner. Somnade som en klubbad säl gjorde han. Sen låg jag där...vaken... kunde lika gärna jobbat en natt till....

Nu ska jag iaf röja lite i arbetsrummet...snart klart. Man blir förvånad över sig själv ibland. Ett litet tag då och ett då, så till slut så...


Ha det finfint alla där ute....


KRAM Cecilia


"Kruxet med mornar är att de infinner sig när man inte är vaken"

måndag 5 juli 2010

Segt....

Livet har varit segt sen förra inlägget.
Smärta och blödningar varje dag, flera ggr om dagen. Och ont i foten...
Och hur kul e det o skriva om varje dag....
Ingen hjälp från sjukhuset just nu, de vet inte vad det beror på. Så då gör de det de kan.... INGENTING. Det går över av sig själv.... Visst, det gör benbrott också man blir bara lite halt av det... Say no more.

Känner mig lite allmänt off......
Lusten att hålla diet åkte ut en dag när jag vädrade i lägenheten.
Tänkte att ska jag må så här kan jag fan lika gärna va' överviktig också. Så då äter man(jag) precis det som man känner för ...*idioti*
Ibland fungerar hjärnan verkligen lite udda....eller den kanske inte fungerar alls när det blir så...hmmm

Har haft en motionscykel här hemma i 3 månader som jag hyrt.
Redan när jag skrev kontraktet kom vi överens om att jag efter 3 månader skulle få hem en crosstrainer istället. Skulle bara slå en pling 7-10 dagar innan månadsskiftet juni/juli.
Och ja det gjorde jag. Jodå, njae, kanske, jo jag har nog en crosstrainer svarade han då. Men han som hyr den är svår att få tag på. Han skulle lämnat den förra månaden.
Jahaa ??? Är det mitt problem.... nej inte mycket
Så han skulle höra av sig igen till mig. Vi bestämde datum, men han ringde inte. När jag väl fick tag på honom skyllde han på att bilen var sönder. Ehhhh nog för att det kallas "(mo)biltelefon" men man kan ringa i den utanför bilen också.
Han skulle återkomma i måndags, nej det gjorde han inte, vad orsaken var då vet jag ej. I fredags var det dags igen för ett nytt inbokat samtal. Och gissa vad... nej han ringde inte då heller. Men hur seriös är han undrar jag snart.
I morse efter mitt nattpass och jag låg och sov.... DÅ ringde han. Så i morgon får jag hem min crosstrainer. Alltid nåt. Trägen vinner. Nu ska det iaf motioneras/tränas.













Har bara 5 pass kvar att jobba innan semestern. Har bara 2 veckors ledigt, men så skönt det ska bli.

Älskade M är i Båstad idag och ser på tennis, sitter och myser i VIP-loungen, skulle ner och SPA:a sig nu då han ringde och sen avsluta med middag ikväll vid 20-tiden.
Synd om honom som har ett så ansträngande jobb...*S*... Blev injuden, tillsammans med kollega av leverantör och representation är ju också viktigt.
Det är honom väl unt, han ligger så mycket på vägarna och kör så lite avkoppling är inte fel.

Så.... nu ska jag gå och stoppa i mig nåt onyttigt, lika bra det.....*S*

Jag vill ha tillbaka mitt "gamla" liv. Det jag hade innan de hittade de förbannade tumörerna. DÅ var allt mycket roligare........jag var piggare, mådde bättre, hade inga hjärnspöken, el jo det hade jag väl, men inte såna dumma som nu.
Jag vill bara få må bra.....

Vill bli klar i lghten, komma iordning, men orken tryter... ids bara inte. Kan man knäppa med fingrarna så är allt klart....härligt hade det varit.

Se nu hur kul detta inlägget blev.... gnäll, gnäll, gnäll.

Men i morgon är en ny dag och nya möjligheter. Hoppas på att vakna upp pigg, energisk och livlig......


Ha det bäst alla i den underbara sommarvärmen.

KRAM Cecilia



"man motionerar inte för att bli yngre, utan att för bli äldre"