onsdag 16 maj 2012

POST

Fick post från okänd avsändare häromdagen. Gulligt, tack. Har mina aningar vem som skickat, men är inte säker. Stor varm kram och tack iaf.

Nu ska jag gå och ta mig en kopp te.






"Den omtanke som visas idag, kan bära frukt i morgon"

Äntligen klar

Jag började i höstas göra mormorsrutor. Periodvis har jag inte orkat titta åt dem. Men nu när jag sitter här hemma och inte kan göra så mkt , tog jag tag i saken.
Häpp.... nu är det klart.


(Ser så snett ut på fotot, men det är rakt.)

Känner mig nöjd. Mysfilt att ha i soffan vid tv-tittande el om man vill vila en stund.....
195 X 135 cm blev det när det blev klart.

Har ju glömt berätta hur det gått på golfkursen. Vi gick sista gången på kurs 21 april. Sen tänkte vi - äh va fasen vi spelar upp direkt, går det så går det, bokade tid till fredagen efter.
Och JA, det gick bra. Så jag fick mitt gröna kort 27 april. Härligt. Nu är jag så himla sugen på att gå ut och spela... men foten måste få läka och gipset bort.

Nu ska jag ta tag i nästa projekt här hemma... återkommer med bilder.


Dagens ord blir :

"Mamma tycker att mormor skämmer bort mig, men mormor och jag trivs"

måndag 14 maj 2012

STYGN

Idag har det gått 14 dagar sedan jag sov en heldag. Dvs opererades. Det var idag dags att ta stygnen.
Jaha suckade sköterskan lite glatt, Det är dr Åström som opererat, ser jag, stygnen sitter jättehårt hopdragna. (hörde det redan när jag bytte gips, att de kunde se vem som sytt) Bra för er patienter sa hon, för ni får snyggare ärr, men ett litet he**ete för oss sköterskor att ta stygnen. De sitter så hårt.
Jo tack, det kändes får jag säga, kallsvettig blev jag. Men allt går ju och efter en stund var alla stygnen borta.
Tvätta av foten lite, klämma o känna, och omgipsning.
Så nu e jag så här snygg, matchar nagellacket:


Nu ska det gipset sitta i 4 v, men troligast är att jag får byta det efter 2 v för benet och foten smalnar av snabbt då musklerna inte används. Samtidigt som den är väldigt svullen, hur det nu går ihop.

Älskade M ställde upp igen och skjutsar mig hit o dit.
Hade tänkt/inbillat mig i mitt stilla sinne att jag kanske snart får jobba igen. Men det blev tvärnobben på det. Minst 4 veckor till hemma.
Foten SKA vila, vara i högläge, inte gå på den så mkt. Ok, bara att lyda order. Vill ju verkligen att det läker som det ska så jag slipper fler operationer.

Kommer i morgon (tror jag) att lägga ut bild på vad jag sysselsatt mig med de senaste 2 veckorna.

Ha en finfin dag, njut av våren.




onsdag 9 maj 2012

OPERERAD

Ja, då är jag opererad sen en dryg vecka tillbaka. Skulle vara i Trelleborg 0715 på morgonen.

När jag skulle träffa dr strax innan operationen beslutade han sig för att göra en annan typ av operation på mig än vad undersökande dr hade planerat. Det skulle bli artroskopi, men han beslutade att istället öppna upp. Istället för att ta ev en liten topp av häbenet, Tyckte han nu att man skulle såga ut en kil i hälbenet, ca 10 mm och sen föra fram hälbenets nya snittytor mot varandra och sen skruva ihop dem. Är det ok frågade han ?? Jaaaa, vad svarar man på det ? Jag sa helt enkelt - Tycker du att det är bättre så får du naturligtvis göra det. (Sköterskorna hade talat om för mig att jag hade tur, dr som skulle operera var en av de främsta i landet på just fot/häloperationer. Folk kommer tydligen resande från stora delar av landet för att opereras av honom.) Ja sa han, men då blir det gips i 6 veckor......minst. Mot att du hade fått bandage i 3-4 veckor med andra operationen. Men med denna operationen, slipper du förhoppningsvis din inplanerade op till hösten. Jag tror sa han att detta kommer att hjälpa dig mycket. Så jag sa bara, det är ditt jobb, du är bäst på det. Så gör det du tycker är bäst.

Så här såg min vänstra häl ut ungefär, + hälseneinflamation
Så här ville han göra med foten, och gjorde sen också. + skruvade ihop de benbitar som sågats isär.

Så då fick op-rummet planeras om, andra sågar skulle in, ??? sågar (flertal)...aousch tänkte jag.

Natti sade jag med hjälp av narkosen kl 0820, jag blev väckt 12.20. Då sade de att nu har det snart gått en timme sedan op, du får vakna nu.... Detta pågick i 2 timmar, att försöka väcka mig alltså. Jag vet att jag tittade på dem och pratade med dem, men det var HELT omöjligt för mig att hålla mig vaken.... så trött har jag aldrig varit tror jag.

Dr var inne 2 ggr och pratade med mig, han ville vara säker på att jag kom ihåg vad han sagt.

Älskade M kom vid 1430 och skulle hämta mig, vi kom väl därifrån 1540 ca.... Rakt hem i sängen och sov, ytterligare 2 timmar drygt. Det var en riktig Knockout-medicin jag fick. De förklarade att de gav mig mkt smärtstillade under op, för denna typen av op skulle ge mig mer smärtor än den planerade. Och det var en av orsakerna till mitt trötta, matta tillstånd.

Fick byta gips efter 2 dagar, det första satt för hårt över tårna. Dagen efter nytt gips, igen. Då satt det och tryckte på hälen. Nu hoppar jag omkring med mina kryckor, tar mig inte ens ett steg utan dem. Gipset ska bytas igen på måndag, då stygnen oxå ska tas. Sen ska det sitta i 4 veckor till. Kryckor hela tiden. Och sjukskriven i 8 veckor. Bläää. Men som det är nu är det ett måste kan jag säga.
De är också rädda att jag överanstänger benet/foten, då finns risk att skruven lossnar. Det vill jag INTE. Efter 6 veckor ska foten röntgas och jas ska avgipsas, de ska då besluta om moblilisering, mer gips, kanske aircast el om jag har tur bara kryckor ett tag. Sjukgymnastik ganska tätt den första tiden och tydligen efter avgipsning.

"Såga av ett ben kan vilken dr som helst göra. Att sätta det på plats igen är det svåra."