fredag 29 juli 2011

Bruksanvisningar

Har inte haft tid att vara här, har jobbat, jobbat och läst bruksanvisningar.
2 stora luntor bruksanvisningar (den ena på 60 sidor, den andra på 57 sidor) till mina nya symaskiner som jag äntligen fick hämtat i måndags.
Ska man tro innehållet i dem är det rena vetenskapen att lära sig sy på dessa maskinerna.

Nåja, fm imorgon ska ägnas åt att provsy alla olika sömmar. Hur svårt kan det vara ? Det lär väl visa sig. Att trä eländena maskinerna blir väl det svåraste.

Kanske blir et lite fotboll i morrn-em också MFF - Djurgården.

Sen blir det nattjobb lö-sö och sö-må.

Var rädda om er, hoppas på lite sol mellan regnskurarna.




"Gud gav människan förstånd, men glömde tyvärr bifoga bruksanvisning"

lördag 23 juli 2011

Hemma igen

Älskade M kom hem i går.
Det var dåligt väder så de avbröt seglingen 2 dagar tidigare än planerat.
Mmm det var mysigt att få hem honom, och jag är ledig hela helgen.

Igårkväll var vi nere och käkade hos en kompis som har restaurang. God mat och gott vin. Dessutom trevligt sällskap. En av våra grannar följde med och en "gammal" kollega dök upp, så vi hade det riktigt trevligt och kul.

Idag blir det avkoppling, i kväll käkar vi de kräftor som älskade M köpte med sig hem. Vätternkräftor, de är riktigt goda.



Ha det gott alla.



"Hemma är det ställe där man vet vad som finns i köttgrytan."

lördag 16 juli 2011

Fyndtokig eller tokiga fynd ?

Ännu en vecka har passerat och jag har bloggskolkat lite känner jag.
Inte skrivit nåt, och ännu värre, jag har inte ens läst era bloggar. De som jag normalt sett tittar in på varje dag.

Jag har däremot hunnit fynda, flera ggr om. Är de nåt jag är bra på så är det just det.....FYNDA.
Jag köpte tex. ett par finfina Reebok easytone.

Dessa skor sägs vara bra för att stärka vad och lår-muskler och för att inte snacka om att man får snyggare rumpa, upp till 28 % t.o.m. Detta pga sin speciella sula under skorna, man går liksom på 2 "bollar".
Gissa varför jag köpt 2 par (det ena paret inhandlades i Italien, de var i svart skinn)

Med 2 par såna skor måste man ju bara få en snygg rumpa, eller iaf 56 % snyggare, får kanske slå till på 2 par till?! hmmm... 112 % snyggare rumpa...det vore nåt det. Man lever ju liksom på hoppet. Så nu använder jag bara de skorna.... hela tiden. Eller, ja kanske inte när jag är klädd i kjol. Och de är dessutom riktigt, riktigt sköna att gå i, så tro nu inte att jag helt gått på grejen om att bli snygg. Det krävs minsann mer än ett par skor för det.

Herregud så mkt pengar jag har tjänade på dessa inköpen, REA är bra..
Älskade M säger envist att jag sparade pengar inte tjänade. Men vad vet väl han....hmmm, ingentingen så det så. Det där är kvinnligt och manligt sätt att se det på.

Just nu är han ute och seglar i Stockholms skärgård med sin pappa och sin äldste son. De kommer hem nästa helg. Han har alltså inte ens sett mina nya fina skor.

Och idag slog jag till........igen. ONOFF har det ju som bekant inte gått så bra för. Nu är det full utförsäljning där. De hade en massa saker jag inte ens visste att jag behövde. Men det jag köpte var, - Nytt strykjärn till älskade M,(han gillar inte min ångstation, men det är nog bara för han inte förstår sig på den...hihi.) så nu får han eget nytt strykjärn och hålla på med, det han hade innan börjar bli lite dassigt. Hittade också en portabel hårddisk, de kan man aldrig få för många av.
Och så ett gäng nya tvättpåsar, det behövs alltid, de blir ju lite fula efter ett tag. Ja visst, jag köpte mig ett par nya läsbrillor också.

Så nu sitter jag här i min ensamhet, nöjd och belåten med mina inköp.
Älskade M ringde precis, de har lagt till i Furusunds gästhamn för natten.
Själv ska jag jobba inatt, precis som förra natten.

Bir nog en stund i sängen nu med min nya bok jag började läsa natten som gick.

Hoppas ni alla får en fin helg.

Och hallå.... Anya... jag lovar återkomma med lite bildbevis från Italien.




"Hur man än vänder sig så har man rumpan bak"

torsdag 7 juli 2011

Sjukjournal

Hemma igen efter semesterresan till Italien och alla härliga vingårdar. Semestern som blev kaos, sjukdom, feber, snuva och till slut alldeles underbar.

Blev ju sjuk (igen) veckan innan vi skulle åka. Tröttnade på detta och tog kontakt med min dr. (Svante). Han gav mig dubbel dos antibiotika. Knaprade i mig dessa i ett par dagar. Kvällen innan vi skulle åka tyckte jag att mina ben såg lite konstiga ut, men orkade inte bry mig riktigt. Hade fortfarande feber.

På morgonen när vi skulle åka vaknade jag och vilken chock jag fick när jag tittade mig i spegeln!! Jag hade utslag över HELA kroppen. Och jag menar verkligen HELA kroppen. Jaja, inte så mkt i ansiktet...
(Så här såg det ut, men över hela mig)

Ringde sjukvårdsupplysningen och blev tillsagd (skarpt och strängt) att genast sluta med antibiotikan. (En sort jag ätit 3 ggr innan och då har inget hänt, mer än att jag blivit frisk). Den sort jag åt kunde nämligen ge nässelutslag och nässelfeber. Ja... why not ... kände jag.... Varför skulle jag inte ha otur nu? Kvinnan på upplysningen bad mig uppsöka läkare genast. Det går knappast sa jag, ska åka på semester om 1 timme.

Så hur gör man då ? Stannar man hemma och går och sätter sig en hel lördag på akuten ? Inte denna tjejen iaf, jag satte mig i bilen och iväg på semester for vi.
Men vad sjuk jag var. Jag hostade, snörvlade, snöt mig, nös, sov, hostade lite till. Utslagen var kvar ca 1 vecka.
Jag blir så himla trött på detta. Och hur trötta måste inte ni va på att läsa om alla mina sjukdomar, sprickor i ben och annan skit?
Min blogg börjar likna en sjukjournal.

Så nu blir det iaf inte mer sjukdomstjat här. Nu ska jag bli frisk. El iaf ha en frisk blogg.

Tillbaka och jobbar iaf, sedan i tisdags, men nu tar jag 4 dagars ledigt. Gött !! Börjar jobba igen på tisdag-em.

Ikväll har vi varit nere på Operagrillen med vänner och suttit ute på piazzan. Käkat lite, druckit vin och lyssnat på de tenorer från operan som varje torsdag denna sommaren uppträder där. Härlig kväll var det i kväll.



(Ikväll var det mannen till vä och mannen till hö som sjöng)

Ha det gott.....


"Det är bättre att vara rik och frisk, än sjuk och fattig"