söndag 11 mars 2012

En vecka

En vecka har gått sen sist.

Älskade M är hemma igen. Mysigt.
Jag har hunnit bli ett år äldre fast det bara gått en vecka.
Och jag har återigen varit hos dr med min onda fot.

Foten har jag haft ont i, i snart 2 år. Ingen har brytt sig på riktigt liksom när jag varit hos dr, flera olika sk specialister. De har sagt att den inte är bra, - Wow säger ni det?? - men att just de inte kan göra ngt.

Nu var det iaf läkarkonferens. Jag, min fot och ett antal läkare var på plats.
Det bestämdes lite av varje. Jag ska börja med gips, el förhoppningsvis, aircast på foten. Ser ut så här
Finns en modell som inte går fullt så högt upp på benet oxå, återstår att se vilken det blir. Man spänner på den, blåser upp invändiga fickor-fyllnaden, med luft, sitter som ett gips på benet.
Den ska jag tydligen ha 6-8 veckor. Foten är ansträngd, svullen och inflammerad här och var inne i leden o runt om.
Därefter blir det operation, de ska ta ut nån benbit nånstans ifrån och såga jack i hälbenet och köra in benbiten där som nån slags kil. Vad nu det gör för nytta. Men jag är desperat nu så jag måste ju prova. BLIR BRA intalar jag mig :-)

Jag ringde till den avdelning som ska fixa aircasten i fredags, nä, de hade inte fått nån remiss. Men jag vet den var skickad i tisdags. Jaha då fick jag ju jaga runt på den. Till slut faxades den ner till rätt avdelning.
Sent på em ringde de från optopedtekniska avd att de hade en tid på onsdag då foten ska paketeras.... jahapp, nu går det undan plötsligt.

Vi ska till Uppsala nästa helg på fest. Men men, kanske den finns i nån häftig färg den dära aircasten.

Återkommer med foto och visar upp senaste skomode för mig. Tydligen ska jag sen ha en sån (aircast) eller gips i 3 månader ca efter operationen oxå. Totalt 5 månader !!!! Isch säger jag bara. Nu måste det iaf ge effekt annars jäklars.


"Det är livet självt som är den verkliga festen"

söndag 4 mars 2012

Flitens lampa har brunnit

Älskade M är på Cran Canaria, och jag är hemma. Hmmm hur gick det till ?

Han är iväg och spelar golf en vecka med en kompis. Rätt så skönt faktisk att få lite tid för sig själv igen. Som jag tidigare sagt, med nya jobbet kommer han ju hem varje kväll.....
Men ska naturligtvis bli kul när han kommer hem igen.

Jag har varit så himla flitig igår och idag.
Efter nattjobb igår åkte jag till vävstugan och vävde ännu en handduk. Håller på med svarta linnehanddukar till mitt kök. Svarta ? tänker ni, är hon korkad?
Och jo det är jag ju, men de är så himla snygga, 3 naturfärgade ränder på ena sidan och en på andra sidan. Ska fota sen och lägga in. Har mörk-mörkgrå klinkers på golvet i mitt kök och samma färg på mosaiken på väggarna.
Har nu endast en handduk kvar att göra, sen är det ett dussin. Mamma ska få 6 st, hon har också mörkgrått golv i köket hos sig.

Efter det blev det middag hos mamma o pappa. De är oroliga att jag inte ska äta när älskade M är borta. Det har de väl delvis rätt i, är en riktig slarver när jag är ensam.

Kom hem, behövde städa min bil, så det blev ner med dammsugaren i garaget, nu e den så fin så. Min lilla pärla.
Kvällen igår tillbringades en stund hos en granne då vi delade en flaska vin och pratade skit. Väl hemkommen fick jag energi. Frostade av vår ena frys. Hade noll koll på vad som fanns i den.

Imorse hade jag energi igen..... X i taket. Började med att städa älskade M:s bil. Blir han överraskad när han kommer hem.
Sen var det iväg till träningen. Hemkommen så frostade jag av den andra frysen också. Nu har jag gjort fina listor på vad som finns i de olika lådorna och facken. *nöjd*

Se blev det brådis. In i duschen, ut, smörja in mig, stryka byxor, klä mig, sätta på ett ansikte och iväg till jobb.

Och här sitter jag nu, har rast just nu, ska jobba till 2215 ikväll.

Och ja, jag tittade lite då o då på vasaloppet, men missade målgången, hur trött blir man ?


Ha en riktigt fin söndag.


"Bättre att frysa i tältet än att tälta i frysen"